Office 365

Onder de productnaam Office 365 biedt Microsoft een online dienst aan waar de Microsoft Office producten onder vallen en de daarbij behorende serversystemen Exchange, SharePoint, OneDrive, Skype en nog vele anderen. In plaats van deze producten aan te schaffen en zelf te installeren, nemen bedrijven een abonnement af en vertrouwen erop dat Microsoft het onderhoud en beheer voor haar rekening neemt.

Microsoft is met Office 365 zogenaamde Software as a Service (SaaS) diensten gaan aanbieden aan bedrijven. In plaats van de aanschaf van een softwarepakket, abonneren bedrijven zich op een dienst. Voor de dienst Office 365 geeft dat de mogelijkheid om de functionaliteit van Exchange, SharePoint, OneDrive, Skype, etc. direct vanuit een browser te gebruiken. Er zijn hiervoor dus ook geen servers benodigd in eigen datacenters van organisaties. Voor de optimale gebruikerservaring kan, bij de uitgebreidere Office 365 pakketten, de Microsoft Office software vanuit de browser op werkplekken in hun eigen organisatie installeren. Microsoft zorgt ervoor dat deze dienst altijd blijft draaien, beveiligd is en nieuwe versies altijd beschikbaar zijn.

Pet ICT-Diensten kan u adviseren over een eventuele overstap van uw (lokale) bestaande Office pakketten, Exchange Server, etc. Nadat u uw keuze heeft gemaakt voor het juiste Office 365 pakket, kunnen wij de totale integratie binnen uw organisatie regelen.

Klikt u hier voor een overzicht van de verschillende Office 365 pakketten:

https://products.office.com/nl-nl/compare-all-microsoft-office-products?tab=2